about    work    contact

︎            
























NEPAHWIN RESIDENCE

A residential renovation was designed in preparation for retirement. Both the cluttered garage and failing balcony have been converted into spaces for retirement construction activity. Specifically a workshop, balcony and solarium will be built. The solarium will also double as a tea house for formal ceremonies.

The workshop is scheduled first since participating in the construction process is part of the retirement activity. Details are more intricate as challenging craftsmanship is specifically being sought out for enjoyment. An aerogel insulated translucent panel is being mounted into the garage door to permit light into the workshop even during the winter months. This simultaneously provides an opportunity to emit light from within the workshop through a large uninterrupted opening.

New site features will also be rebuilt from the existing balcony wood. Special care was taken to target details that could accommodate weaknesses in the older wood.

LOCATION   Sudbury, ON
PERIOD   2014.5 -
STRUCTURE   Wood (Old+New)
SCALE   3 stories

CLIENT   Private Residence
STRUCTURAL   Tall Pines Engineering
GEOTECHNICAL   exp
CONSTRUCTION   Rick Sr., Frank Danielson, & Hodgins Construction, Nordeck

Custom Design


Architecture
Interior Design
Visualizations

Genetic Design


Prefabrication
Industrial Design
Research

Molten Slag


Mining Waste
Innovation
Sustainability

Formid Seat


Parametric Seed
Structural Paper
Patents
Copyright © 2019 - All rights reserved.

Danielson Architecture Office Inc. + Danielson Associates Office Inc.