about       work       contact

︎            










KINGSMOUNT RESIDENCE



A family outgrew their current home and decided to build a new structure in preparation for their lifetime with chi

ldren and family nearby. Their diverse living requirements were superimposed on one of the few remaining narrow lots in the hilltop area and this created a high spatial density at the limits of the city zoning.

Spaces are organized around a feature wall that divides the building in two halves longitudinally to support a higher density. This strategy also simplified the structural solution, economically focused the complex construction efforts at the core, and provided repeated experiences of this feature wall throughout the full height of the residence.

LOCATION   Sudbury, ON
PERIOD   2017.12 -
STRUCTURE   Wood + Concrete
SCALE   4 stories

CLIENT   Private Residence
STRUCTURAL   Tall Pines Engineering
MECHANICAL   Hamalainen Engineering
SURVEY   Bortolussi Surveying Ltd.

Architecture


Custom Design
Parametric Design
Construction Admin

3D Printing


Prototypes
End Use Parts
SLS + SLA Printers

Visualizations


Rendering
Virtual Reality
Unreal Engine

Genetic Research


Molten Slag Waste
Prototypes
Patents

Formid Seat


Active Body
Live Feedback
Conscious Design
DAO © 2022 - All rights reserved.